bahan-bahan
- Ikan/ayam
- 3-4 ulas bawang merah yang dihiris
- 3-4 ulas bawang putih juga dihiris
- 1inci halia juga dimayang halus
- 1 batang serai dihiris nipis
- 4 biji limau kasturi/ limau nipis/ air asam jawa
- cili hijau di hiris (nk bg pedas ikut suka)
- sedikit kiub pati ayam atau 1/2 sudu kecil serbuk pati ayam (terpulang byk atau sikit=bpa ekor ikan @ketul ayam)
- sedikit sudu besar sos tiram
- Garam secukup rasa
- Daun bawang sebagai hiasan dan untuk bauan
cara-cara:
gaulkan semua bahan dan kukus bersama ikan atau ayam yang telah diperapkan dengan
sedikit kiub pati ayam atau 1/2 sudu kecil serbuk pati ayam
sedikit sudu besar sos tiram
Garam secukup rasa
No comments :
Post a Comment